Alex Kft

A minőségi mezőgazdasági és ipari szállítószalagok magyar gyártója.

Magtári felsőpályás szállítószalagok

ALEX-400, ALEX-500, ALEX-650, ALEX-800 típusú gyártmányaink magtárak mennyezetére szerelhető alumíniumvázas betárolószalagok.

Az alpesi típusú és dongatetős tárolók tetőszerkezetéhez is rögzíthető szállítószalag-pályán egy motoros működtetésű ledobókocsi mozog, és a szállítószalag minkét oldalán folyamatosan adja le az anyagot. Az alumínium vázszerkezet a kis önsúly miatt a terménytároló tetőszerkezetét csak kis mértékben terheli meg, és biztosítja a berendezés korrózióállóságát, ezáltal hosszú élettartamát. A berendezés önsúlya a szállított terménnyel együtt kb. 60-100 kg / fm.
A szállítószalag-pálya a magtár méretének megfelelően, bármilyen hosszú lehet. Az igényelt termelékenységnek megfelelően 50 t/h, 70 t/h, 100 t/h és 200 t/h kivitelekben, 400 mm, 500 mm, 650 mm és 800 mm széles hevederrel rendelhetőek a kívánt hosszban.
A gyakorlatban általában 20-90 m hosszú betárolószalagok kerülnek beszerelésre. Alapkivitelben makroérdes felületű, három szövetbetétes, PVC hevederrel gyártjuk, de igény esetén gumi hevederrel is vállaljuk beszerelésüket.
Létesítésüket elsősorban kikötőkben, bértároló-, takarmánykeverő- és állattartó telepeken valamint szárítóval rendelkező mezőgazdasági cégek tárolóépületeiben ajánljuk.

Azokban a magtárépületekben ahol a magtár geometriája nem teszi lehetővé a teljes feltöltődést, keresztszalagos változat beépítését, extra széles magtárak esetében ikerszalagok telepítését javasoljuk.

Érdeklődésre adatszolgáltatás (tervdokumentáció vagy épület geometriai méretei) alapján feltöltési vázlatrajzot és tájékoztató ajánlatot készítünk.


Letölthető prospektus