Alex Kft

A minőségi mezőgazdasági és ipari szállítószalagok magyar gyártója.

Tevékenységünk

Fő tevékenységünk szállítószalagok, serleges felvonók és egyedi anyagmozgató berendezések, mint vagonrakodó gép, uszályrakodó gép stb. gyártása, telepítése. Terménytisztító berendezések, láncos szállítók forgalmazása.

Mobil emelő- és futóműves szállítószalagjaink, mobil garatjaink elsősorban a gabonaraktározás, magtári betárolás, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, tehergépkocsi-, uszály-, és vagonrakodás területén alkalmazhatóak.

A mezőgazdaság ágazatain túlmenően kiváló anyagmozgató berendezésnek bizonyulnak az ipar bizonyos felhasználási területein is: pl.: növényolaj-, papír-, cukorgyárakban, műtrágya-, bioetanol-, biodízel üzemekben és a hulladékválogatás, hulladékfeldolgozás területén.

Könnyűszerkezetű alumíniumvázas szállítószalagjaink kiválóan alkalmazhatóak a borászatban, élelmiszer-, konzerv- és könnyűipari anyagmozgatásban. A berendezések mobil, és beépített változatban is megrendelhetőek, méretre gyártás egyedi igény szerint.

Kikötőkben, gabona átrakó állomásokon vagon ki- és berakodó berendezésünk, valamint szállítószalagjaink és serleges felvonóink kiválóan alkalmazhatóak.

Gépgyártásunkat alkatrész kereskedelemmel is kiegészítjük. Elsősorban az általunk gyártott és forgalmazott berendezésekhez és régi típusú szállítószalagokhoz kínálunk alkatrészeket, de a PETKUS magtisztító gépek alkatrészellátását is biztosítjuk.